Over ons

De hoepeltraining is bedacht en opgezet door Anouk Keizer (wetenschapper, Universiteit Utrecht), José Bonekamp (psychomotrisch therapeut, Altrecht Eetstoornissen Rintveld) en Manja Engel (ervaringsdeskundige en neuropsycholoog, Universiteit Utrecht).


Anouk Keizer
Mijn naam is Anouk, ik ben gepromoveerd in de neuropsychologie en werk nu als universitair docent aan de Universiteit Utrecht. Ik werk nauw samen met verschillende psychiatrische klinieken waaronder Altrecht Eetstoornissen Rintveld en heb veel ervaring met patiënt onderzoek. Ik heb mijn promotieonderzoek gedaan naar vertekend lichaamsbeeld in anorexia nervosa en doe op dit moment ook onderzoek naar lichaamsbeeld in andere psychiatrische groepen.


José Bonekamp
Ik ben psychomotorisch therapeut bij Altrecht Eetstoornissen Rintveld. Hier werk ik al meer dan 19 jaar met patiënten met eetstoornissen, o.a. anorexia nervosa, boulimia, en binge eating disorder.


Manja Engel
Ik ben ervaringsdeskundige en heb als patiënt meegedaan aan het onderzoek naar de hoepeltraining. Daarnaast ben ik neuropsycholoog en gepromoveerd aan de Universiteit Utrecht. Mijn onderzoek richt zich op lichaamsbeeld bij mensen die hersteld zijn van een eetstoornis.